Monday, November 2, 2020

AYAM GORENG CILI KERING

Assalammualaikum

Selamat berhujung minggu semua. Memandangkan pandemic COVID-19 melanda negara kita, bahkan satu dunia rasa terancam dengan virus ni. So, kita duduk rumah jelah, agar rantaian virus ni dapat diputuskan. 

So, kalau duduk rumah sepanjang masa, confirmlah kan asyik fikir makan dan makan. Awak ni selalunya akan masak 1 jenis lauk je sehari, tapi dalam kuantiti yang banyak untuk makan malam pula. Idaklah awak rajin nak masak banyak - bayak kali.

So, hari Sabtu tadi awak masak Ayam Gorang Cili Kering. Walaupun nampak simple, memang padulah dia punya rasa. Memang membuka selera betul. Awak pun boleh makan 2 kali tambah. Awak memang suka puji masakan sendiri..hehehe


Hari Ahad pula, awak makan di rumah MIL, masak ramai - ramai. Siap masak terus kami makan. Lupa dah nak snap gambar bagai.

6 comments:

nohas said...

nampak sedap..ada kuah2 sikit..

ANDAIANNYA said...

Haah...memang sedap, makan dengan nasi panas pula..

Amie said...

Sedap bahagian wingstick tu.

ANDAIANNYA said...

Haah...kitaorang kalau nak makan ayam memang berkenan sungguh bahagian tu

Sha Mohamed said...

Hadoi.. sedap dan mengancam..

ANDAIANNYA said...

resepi muidah sangat...main campak-campak je

RESTAURANT PANAS & PEDAS ~ KAMUNTING, PERAK

 Assalammualaikum Salam Jumaat. Harap semua bloggers masih sudi untuk singgah ke sini lagi.  Minggu lepas awak dan family ada makan kat keda...