expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass>

Khamis, 11 April 2013

Dhiya Aisya dah balik ikut Mak Wan...

Salam...

Sedih je pagi ni nak pergi kerja...Hanya dapat meluahkan perasaan di blog ni je....
Niat nak jaga anak hingga besar depan mata memang xkesampaian...
Hari Isnin datang bawa Dhiya ke sini (Tapah)..
Hari ni Khamis dah Mak Wan Dhiya ambil bawa balik Bagan Serai.

 Umur 1 hari

Sekejap sangat dapat jaga Dhiya.
Baru nak rasa susah payah jaga anak sendirian.
Tapi mama xpernah pun rasa terbeban nak jaga dhiya sendirian. Happy sangat dapat jaga Dhiya 2 3 hari ni..

2 hari hantar ke pengasuh, memang dhiya melalak xingat dunia, pujuk macam mana pun xmau diam. Bila mama dhiya datang terus senyap. Mama tahu anak mama dah kenal orang. Dhiya ni mau dengan mama, papa, opah n mak wan dia je. Yang lain-lain 2 kejap2 boleh.

2 hari juga mama terpaksa keja separuh hari. Xboleh tahan dengar anak asyik nangis je, maklumlah rumah pengasuh sebelah rumah je. Terasa sayu je dengar anak nangis, xmau susu n xmau tidur. Bila duk ngan mama, mau pula menyusu n tidurnya..ish2..

Telefon mak wan malam tadi bagi tau anak asyik nangis je kat pengasuh, terus subuh tadi mak, ayah n abang datang ke Tapah nak ambil bawa balik. Mak wan 2 mana boleh dengar Dhiya nangis, memang xduk senyap la dia kat sana. Tok Wannya pulak malam tadi lagi nak ambil bawa balik. Maklumlah Dhiya Aisya ni cucu pertama diaorang.

 Umur 3 Bulan

Papa Dhiya pula xdapat datang pagi ni nak ambil anak ada meeting katanya. So lepas ni duduk ngan papa lagi la si dhiya. 2 hari bawa anak ke Tapah, papanya xpernah nak call langsung, rasa pelik pulak..Rupa-rupanya, sakit hati bawa anak datang Tapah, xboleh pisah ngan anak kononnya. Yelah, 6 bulan Mil n papa dhiya la yang jaga Dhiya, memang patut dia xboleh nak pisah ngan anak pun. Malam tadi baru call, suara happy giler, geram je rasa.....hehehehehe

Si tembam suka men sembur-sembur air liur

Umur 5 bulan


P/S : Tiap-tiap minggu la mama kena balik...


2 ulasan:

THANKS FOR COMMENT...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails