Pengikut

Khamis, 8 September 2011

KAU KENAPA NAK BUSY BODY HAL AKU, ADA AKU SUSAHKAN KAU..

Salam
Manusia ni kalo xbusy body hal orang memang xsenang duduk kut rasanya. Bukan aku nak kata semua manusia yang ada kat muka bumi ni, tapi sesetengah manusia yang memang suka busy body, hal dalam kelambu pun dia nak sibuk tau.

Dah lama aku xjumpa manusia ni, raya tadi pun xnampak muka, nak kunjung tiba rumah aku jauh sekali, tanya khabar pun jarang, malah kalo bersentuhan bahu jumpa tengah jalan pun belum tentu ditegurnya aku ni...Selalu je jumpa dalam FB, tapi xadnye nak tegur2 aku. Bukan itu, yang aku harapkan, tapi kebusy body an kau 2 yang menyampahkan aku.

Tibe tibe tanpa salam  " Si Pulan ( bukan nama sebenar) dah nak dapat baby, bile lagi"

Eh eh..ap aku nak jawab ni, terkedu " Ek, xad rezeki lagi"

"Kena tuntut ilmu kat si Pulan, baru nikah 2 minggu dah lekat" Ada aku kisah, dah rezeki dia, nak buat macam mana..

Terus aku xchat dah..Entahla, aku terasa juga bile dia cakap macam 2.. Tapi apa nak heran, aku baru je kahwin xsampai pun 4 bulan kahwin, huh....dasar busy body hal aku, pasal ngandung pun nak sibuk. Itu rezeki dari Allah. Cepat atau lambat apa boleh aku buat, kena la terima.

Lagi plak, aku ngan husband aku jenis PJJ ( Perkahwinan Jarak Jauh ), sorang utara, sorang selatan, sebulan sekali baru jumpa. Apa nak heran kalo aku xngandung lagi.
Selalunya xad la plak aku nak sensitif sangat bile ada orang tanya pasal hal ni, tapi kali ni memang menyakitkan hati aku, seolah olah macam nak hina aku nagn husband aku je..

P/S: Kau jangan nak sibuk hal aku, kau jaga hal kau.

2 ulasan:

THANKS FOR COMMENT...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails