expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass>

Jumaat, 18 Ogos 2017

PERTAMA KALI BUAT KUAH DURIAN

Assalammualaikum

Oit...
Rasanya lebih kurang 2 minggu awak dah tak update entry kat sini.
Nak menjenguk sini pun teramat busy dengan tugas - tugas harian.

Okaylah...
Malam tadi awak try nak buat kuah durian.
Memandangkan durian ada sebiji je, itupun orang yang bagi..
Tanpa membuat kekecohan dan perebutan antara kami anak beranak, hubby suggest untuk buat kuah durian je.
Awak tersenyap seketika, then terus ambil telefon untuk google resepi yang sesimplenya.
Awak main terjah je mana - mana resepi.
Makanya terhasil lah Kuah Durian by Mala.....
Not bad lah.


Masa ni awak campurkan je isi durian
santan sekotak, gula 2 senduk, then masukkan daun pandan yang disimpul.

 Taraaaaaaa
Siap pun kuah durian awak

Awak dari kecik lagi dah makan kuah durian dengan pulut.
Hubby ikutkan je.
Sebab dia dah malas keluar nak beli roti potong - potong.






Tiada ulasan:

Catat Ulasan

THANKS FOR COMMENT...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails