expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass>

Selasa, 13 Jun 2017

~~BISKUT RAYA~~

Assalammualaikum

Lagi 2 minggu kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri
Selalunya waktu - waktu terdekat macam ni awak dan housemate mesti akan shopping biskut raya di Ekspo Teluk Intan, ala..kat Menara Condong tu.
Harga biskut - biskut memang murah dan banyak pilihan. Tapi sekarang tak dapatlah nak shopping kat situ lagi. Rindunya moment tu.
Bawa balik kampung penuh bonet kereta dengan biskut raya untuk mak dan MIL.

Semalam awak dan adik-adik decided nak buat biskut raya sendiri je.
Memandangkan ekonomi kitaorang sekarang cukup - cukup makan kitaorang pun bajet buat sendiri.
So, Semalam terhasil lah 2 jenis biskut mengikut resepi di dalam google.

Pertama - Biskut Cornflakes Rangup

Jenuh menggentel

Awak olah sikit masukkan dalam cup kertas bagi berseni sikit

Alhamdulillah...Dapat 2 balang besar.
Memang puas hati buat sendiri..

Kedua - Biskut Jejari Oat

Sebelum disalut dengan susu tepung + Gula Icing


Biskut jejari oat yang dah siap disalut

P/S : Memang puas hati lah bila buat sendiri....





4 ulasan:

THANKS FOR COMMENT...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails