Pengikut

Rabu, 31 Julai 2013

INILAH KEBENARANNYA

Salam


Dulu kita tak faham kenapa Saddam Hussain banyak bunuh rakyat Iraq. Kenapa Saddam Hussain sembelih ribuan rakyatnya sendiri. Rupanya kerana mereka adalah syiah. Kita salah faham kepada Saddam kerana media putar belit dek telunjuk yahudi israel dan amerika. Masa tu kita hanya ada TV dan surat khabar sebagai agent berita. Zaman tu myspace/friendster yg poyo, fesbuk tak popular lagi.

Saddam sudah tahu akan bahayanya syiah ini. Beliau sudah nampak ancamannya, maka beliau ambil tindakan menghapuskan etnik syiah yang makin ramai yg imigrasi dari Iran. Bertepatan dengan hadis nabi yang diriwayatkan dari Saidina Ali, nabi kata kalau jumpa golongan Rafidhah ini, maka bunuhlah mereka. Jadi nabi pesan suruh bunuh sebab nabi tahu mereka akan bawa kerosakan. Akhirnya terbukti sekarang kebangsatan syiah di Syria, Lubnan dan Iraq.

Iraq diperangi kerana Saddam "diktator yg zalim", siapa yang report begitu pada PBB? Iran. Siapa yg bagi lapangan terbang digunakan tentera amerika? Iran. Siapa yang bagi ruang lautnya dan pelabuhannya digunakan amerika? Iran. Sekarang anda baru tahu dan baru sedar, bukan?

Ketahuilah beberapa ulama ASWJ di tanah arab mengisytiharkan Saddam mati dalam husnul khatimah.

P/S : Renung-renungkanlah..sila la share

RASANYA MEMANG TAK TERCAPAI...YA ALLAH

Salam.

Disaat saat akhir ramadhan..
Target nak khatam al-quran sepanjang ramadhan ni memang rasanye xtercapai.
Banyak lagi kut yang nak kena baca.
Ramadhan pun dah tinggal beberapa hari je lagi.
Kesibukkan yang melanda diri memang xboleh nak dielakkan.

Apa-apa pun..
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

P/S : Xsabar nak balik kg....

Isnin, 29 Julai 2013

MENGUJI MADU ASLI ATAU PALSU....

Salam.
Korang boleh try tip ni..


P/S: Selamat Mencuba

Selasa, 23 Julai 2013

DAH NAK RAYA--PERHATIKAN SUAMI ANDA

Salam,
Sekarang kalau dah nak membeli belah untuk raya ok dah ni...
Tambah pulak esok dapat bonus..
Macam-macam nak beli ni..


Perhatikan suami anda masing-masing dalam pemakaian sampin untuk raya ni..huhuhuhuhu

P/S : Xkisahlah husband nak pakai sampin lagu mana pun..xsalah kut dalam hukum islam

Jumaat, 12 Julai 2013

AKU YANG DULU BUKAN SEKARANG

Salam
3 Ramadhan sudah...
Sekejap je rasa...

AKU YANG DULU BUKAN LAH YANG SEKARANG,
DULU KU DITENDANG, SEKARANG KU DISAYANG,

Cari kat youtube kalau nak tau lagu ni..
Seorang budak yang bernama TEGAR adalah peminta sedekah di Indonesia telah menjadi artis.
Dah terkenal sekarang budak 2..
Aku pun duk layan je lagu dia walaupun slang indon 2 pekat sikit.

Rasa geram xsudah bila tengok gambar ni..

Baby bukan binantang nak buat macam ni
Dari apa yang aku baca kat FB tadi ibu baby ni tikam guna gunting gara-gara baby ni gigit susu ibunya semasa mnyusu badan.
Sakitnya hati..Ibu apa macam 2...GILA rasanya...

P/S : Dapat berbuka di kg hari ni..Semoga baby 2 cepat sembuh

Khamis, 11 Julai 2013

GAMBAR DALAM GAMBAR DALAM GAMBAR????

Salam

Cer korang tengok n fikir-fikir kanlah


Photoshop..
Apa-apa pun boleh

P/S : Xkuasa nak memikirkannya..

Rabu, 10 Julai 2013

CANTIK SANGAT

Salam,
Selamat berpuasa.
Apa macam first day bangun sahur dan berpuasa.?
Budak2 mesti excaited kan. Tambah2 tengok gelagat diaorang bangun pagi nak sahur...Macam2 ragam..memang kelakar..

Alahai..terasa sedih sangat..
Sebabnya orang lain semua bersahur dengan family masing2
Aku..
sorang2 ajelah..Pagi tadi sahur dengan air masak je..Sedih sangat
Masuk office buka Fb, tengok wall penuh dengan status sahur diaorang..Lagi la tambah sedih.
Macam mana lah gelagat si kecik masa sahur kan..
Time nak buka karang..macam manalah agaknya ye...

Subhanallah..
Sangat cantik...
Istana Ais di Silverthone
Nak tengok banyak lagi tempat2 cantik tengok kat SINI.
Serius..memang sangat cantik.

Aku duk terpikir macam mana la rupanya Istana Nabi Sulaiman. Nak sangat pergi tengok istana 2, sampaikan Puteri Balqis pun kagum, ingatkannya air laut, tapi kaca..

P/S : Nak berbuka apa ek hari ni? Nak pergi Bazaar mesti ramai giler..

Selasa, 9 Julai 2013

OMG..AKU TAK ADA IC

Salam..

Aku xad ic...
Ic aku tertinggal kat kampung....
Macam mana boleh tertinggal...
Sebab aku ni memang pelupa...
Semua benda nak orang lain yang tolong ingatkan....


Tengok gambar budak kecik ni hilang rasa stress.

P/S : Selamat berpuasa, taget nak khatam al-quran untuk ramadhan tahun ni.....

Rabu, 3 Julai 2013

"SEGMEN MENANG HANDPHONE"

Salam

 Jom join..
Xjoin rugi



Aku nak tag

P/S : kayo penganjur ni

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

Salam



Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz
 
P/S : Apa tunggu lagi join la

HABIS IDEA KOT...

Salam...

Masuk office terus nak taip minit, bukan main rajin lagi.
Nak pulun bagi habis kononnya.
Pastu bos bagitahu dia nak keluar melawat gerai dan ladang yang berhampiran.
Bilik dia gelap dan dia angkut semua beg dia..maybe dah xmasuk petang ni...huhuhuhu
So...mood nak menaip minit terus down..hahahahahahaha
Gelak besar....

Tapi..
Langsung xad idea nak buat entri apa hari ni..
Mood rajin dah suam-suam kuku.

Nah cer korang masuk kat blog ni tengok gambar motor Harley Davidson yang antik2. Aku pun xpernah tengok semuanya unik sangat.

P/S : korang pernah xnaik motor harley davidson?..kalo pernah naik, nak tanyelah kat mana breaknya?


Selasa, 2 Julai 2013

TAK SEMPAT NAK POSING

Salam

Alahai...
Nak taip minit mesyuarat, sangat-sangat la malas.
Esok la pulun bagi habis.
Meh tengok gambar ni dulu....


Comel..
tapi sekali ngap..grrrrr
baru ko tahu
macam baby je aku tengok duk buat macam 2.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails