expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass>

Selasa, 30 April 2013

Ni kilang kira duit ke????

Salam

Banyaknya $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
huhuhu.kayo kayo kayo kayo

Terjumpa gambar ni kat FB






 P/S : Aku masih kompius dalam status utk bertugas PRU 13, ad yang kol xpayah pergi. ada yang kol wajib kena pergi..Karang aku buat keputusan sendiri lagi senang...huhuhuhuhuhu

Isnin, 29 April 2013

PRU 13~~~~~KENA BERTUGAS

Salam

Tajuk dah terang tang-tang ok.
Kena bertugas PRU 13 di Tapah, so aku xboleh balik kg minggu ni.
Xdapatlah nak merasa kehangatan nak mengundi 1st time utk kali ini di tempat sendiri.
Patutlah minggu lepas ada terima panggilan suruh aku pergi undi pos.
Tapi aku ada  terima panggilan juga dari Pejabat Daerah supaya bertugas 5 Mei ini. Tapi aku dah tolak tawaran 2.

Tapi......
Kali ni memang aku xboleh tolak dah. nak xnak aku tetap kena bertugas juga..huhuhuhuhuhu
Hari Rabu ni kena bertugas, tapi Rabu kan cuti..xbest betullah.

Minggu ni xdapatlah nak tengok telatah manja budak kecik ni. Rindu sangat...




 P/S : Aku masih xtahu samaada nak undi pos ke x? masih belum terlewat lagi ke aku nak undi pos? eeeeeeee. kan dah buat aku pening. Malas betullah.

Jumaat, 26 April 2013

Pertandingan " Sharing is Caring " Kelab GSRJewels.com

Salam..

Hadiah Pertama 

Sebentuk Cincin 22k (1.5 gram)

 Hadiah Kedua

 1 Oz Syiling Perak

 Hadiah Ketiga


 RM 70.00

Kalau nak join boleh klik kat di sini Kelab GSRJewels.com. 
Pendaftaran adalah percuma.
Ikut je syarat-syarat yang telah ditetapkan..

P/S : Good Luck...
 

Khamis, 25 April 2013

Nampak tak 2...SEDAPPPPPNYAAAA...

Salam,

Sambil godek-godek kat FB nampak gambar ni...


Sedapppppppppp..
Durian macam ni memang menjadi kegemaran aku.
Tapi aku bukanlah jenis yang fanatik dengan durian.

P/S : Tengah berfikir tema baju raya untuk tahun ni.????

Selasa, 23 April 2013

Contest Header Saya Paling MELETOP! BY : Anis

Salam
Jom join contest ni

Klik banner di atas kalau nak join


 My header
 



ME & DHIYA LAGI....

Salam,

Me & Dhiya sahaja, papa dhiya xtermasuk...









P/S : Aku rasa macam aku je yang over dalam gambar

Isnin, 22 April 2013

SENYUM TERPAKSA

Salam,

Xtahu nak buat entri apa hari ni.
Semalam lepas balik dari kenduri terus pergi tesco bawa si kecik yang suka sangat nak berjalan-jalan.
Bila waktu petang je mesti merengek-rengek nak keluar, dan juga pantang tengok moto.

Budak si kecik yang dipaksa senyum depan camera.

 Mama dia pulak yang terover

 Ni la hasil senyuman budak kecik 2. Memang senyuman yang sangat-sangat terpaksa.

P/S : Gambar yang xberapa nak menyerlah.

Khamis, 18 April 2013

TAKTIK BARU MUSUH SERANG ASKAR DI LAHAD DATU

Salam,

Ambik kau.....


Sedapnye daun ni...

RUMAH IDAMAN

Salam.

Setiap orang mesti nak ada rumah sendiri.
Lagi-lagi bile yang dah berumah tangga, nak ada rumah sendiri & nak hias rumah sendiri.

Lagi-lagi dapat rumah macam ni.



Besar & cantik sangat..Tapi larat ke nak kemas,
Lainla gaji berjuta-juta bolehlah upah berpuluh-puluh org gaji.
Kalo aku sesuai jadi org gaji jelah kot dalam rumah ni..huhuhuhuhuhu
Entah bila la boleh dapat rumah macam ni.

Aku paling suka part nak hias bilik tidur.
Haruslah kan, kalo tempat tidur kita bersih, selesa, sedap je mata memandang, tidur pun lena, esok pagi bangun je jadi cergas & bersemangat.











Runag tamu biarlah nampak ringkas, kemas & selesa
Xpayah banyak warna pun ok, serabut je tengok banyak-banyak warna ni..


 



Orang perempuan memang xsuke berkongsi dapur dengan sesiapa pun termasuk mak & mil. Jenis aku memang macam ni la. xtaulah korang. Sebab 2 kalo dekat rumah mil aku jarang sangat masak, antara sebab utamanya, aku memang xreti nak masak..huhuhuhuhu


Ruang dapur colour hijau 2 aku suke sangat...sweet je. nak masak pun seronok kalo dapat ruang dapur macam ni..

Semua gambar-gambar ni aku ambil dari Home Decorating, banyak lagi gambar-gambar yang menarik kat situ, Korang boleh tengok mana nak tau nak buat perubahan rumah raya tahun ni...

P/S : Entry ni khas untuk my Husband, minta-minta dia baca entry ni.

Rabu, 17 April 2013

Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta

Salam

Join segmen lagi...


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Semua ini bersempena blog ERAZ FADLI mencapai Pageview 1 Juta.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang (Selasa - 16 April 2013 hingga 2.30 Petang (Rabu - 17 April 2013) sahaja.. 24 Jam!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli..
  2. Buat tajuk entri Menang Bersama Segmen ERAZ FADLI Sempena Pageview 1 Juta..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

WORDLESS WEDNESDAY~~~~~~WOW

Salam,


Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani

Salam,

Jom kita pakat ramai-ramai join segmen ni




Segmen ini dianjurkan untuk merapatkan hubungan silaturrahim sesama blogger.Bak kata pepatah “ yang jauh,didekat-dekatkan, dan yang dekat,dirapat-rapatkan”.
Segmen ini diadakan selama seminggu,bermula pada 12/4/2013 sehingga 11.59 malam 19/4/2013.


Syarat yang perlu dipatuhi:

1)Mempunyai blog.
2)Follow blog ini dan like page blog ini.(kat sidebar)
3)Follow dan like sponsor.
4)Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
5)Letakkan URL entri di ruangan komen.

Sponsor:

Blog
Vanida/Ismah/Aimi

Page:



Copy Coding ini:

Hadiah yang bakal dimenangi:

Peplum(1),Keychain.(3),Pashmina.(1),Kerongsang.(1),Review blog.(5),Topup RM5(2),Header(1),Cursor(1)
Pemenang akan dipilih melalui top referral dan cabutan bertuah oleh saya sendiri.


Segmen Sahabat Selamanya by DiyanaHani di jayakan oleh DiyanaHani,The Rossele,Ismah, Vanida,dan Aimi

Segmen copy paste ini inspired by Kak Mia Liana.

Diharap semua blogger sudi merajinkan diri menyertai segmen ini.
Jangan lupa blogwalking untuk mencapai tujuan utama segmen ini diadakan.

Apa tunggu lagi..Klik banner dan Join!
p/s: Kalau tak boleh klik banner.Klik kat ayat bawah banner tu k.






LESEN MEMANDU TAMAT TEMPOH

Salam,

OMG...
Macam mana aku boleh xingat nak renew balik lesen memandu aku.
6 bulan 2 tamat tempohnya.. Bapak punya lama.

Ulang alik ulang alik dari Bagan Serai ke Tapah xad lesen rupanya aku.
Kalaulah aku kena tahan memang aku akan buat muka paling kesian.

P/S : Drama Andai itu Takdirnya malam tadi xsama langsung dengan novel, tajuk cerita je y sama. Betul-betul kecewa, tapi layan je la.......

Selasa, 16 April 2013

APA DOSA SI KECIL ITU?

Wajah suci itu tidak berdosa,,
Mengapa dia dibiar begitu saja,,
Sedih pilu menatap rupanya...
Kaku terdampar di lembah hina....
Apa dosanya si kecil itu???
Belum sempat dia memanggil ibu !!
Sampai hati engkau dizalimi ^_*
Oleh mereka yang tiada simpati...
..._~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
Seorang bayi perempuan 4bulan ditemui ditanam hidup-hidup
Yang menghairankan dia masih hidup
Tetapi adalah satu keadaan yang sangat kritikal
Semoga Allah menyembuhkan kanak-kanak ini
P/S : Teringat anak kat rumah

SEDAPNYA.....

Salam.

Meh tengok gambar ni mesti ada yang duk telan air liur...
Tambahan pulak dengan cuaca yang makin panas je sejak 2 menjak ni.

Tadaaaaaa...


Ais Krim Malaysia (asam masin)

Aku pun duk telan air liur je tgk gambar ni.
Mesti korang pernah makan kan.
Sape yang xpernah makan mmg rugi sangat.
Dulu masa kecik2 ais ni mmg menjadi kegemaran.
Harga pun murah je, RM 0.10 @ sekupang @ sepuluh sen sahaja.
Sekarang mb 2 kupang kut ( Dua Puluh Sen).

Mana nak cari ek ais macam ni sekarang.
Susah sangat nak dapat.
Dulu mak kat kg rajin juga buat ais ni, tapi belum beku dah pakat duk ambik.
Mulalah mak duk berleter je, peti sejuk 2 macam nak tercabut je, asyik tutup buka je.
Niat nak jual, tapi abis kat anak-anak dia je..hehehehehe

Ni aku nak bagitau,
Terpulanglah kat korang nak percaya atau x.
Tapi aku nak cerita pun takut, ialah macam xmasuk akal je.

Ada seorang nenek kat kampung nenek aku jual asi krim malaysia perisa milo n jagung.
Harga RM 0.10. Tapi ais krim dia memang terbaik, sebabnya ais krim dia memang sedap, pekat n manis.
Bukan sesetengah orang lain nak untung je lebih.
Nenek ni juga jual laksa.
Ikut suke kita nak beli dengan harga berapa?
RM 0.10 pun kita boleh beli. Memang betul-betul terkejut aku dibuatnya.
Tapi dia hanya letak laksa, kuah n kuih je, sayur-sayuran xada.
Mak su aku selalu juga beli laksa kat c2. Dia beli RM 1.00 , nenek 2 bagi macam 10 orang boleh makan.
Fikir-fikir balik dia ada untung ke x.
Ayah aku cakap dia jual sambil nak beramal jariah.
Kalo aku, memang aku x sanggup nak beli dengan harga RM 0.10.
Tapi laksa nye terhad sangat. Kalo habis, habislah
Dia xad gerai, dia jual di dalam rumah.

NOVEL ANDAI ITU TADIRNYA

Salam,

Malam ni jangan lupa tonton cerita yang di adaptasi dari novel ANDAI ITU TAKDIRNYA TV 3 jam 9.00 malam.
Novel ni memang sangat best. Memang tangkap leleh habislah kalo baca.
Husband pun merah mata baca novel ni, Tapi bile ditanya nangis ke x, xnak ngaku nangis...



Kalau dah diadaptasi ke drama mesti banyak yang xsama,
Nak baca sinopsisnya klik SINI

Pelakon utamanya


Nelydia Senrose sebagai Aleya


Fizo Omar sebagai Syed Adam Aizril

P/S : harap-harap jalan cerita xlari la...

Isnin, 15 April 2013

MANISNYA CINTA....

SALAM,,,,

Bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...
Mengantukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....
Malasssssssssssssssssssssssssssssssss....

Hari ni memang terasa sangat bosan 2. Mengantuk xpayah nak cakaplah, malam tadi tidur lambat, pagi ni pulak subuh gajah lagi terpaksa drive dr Bagan Serai ke Tapah.

Malam ni xtau nak buat apa. Nak tengok tv cerita pun makin bosan. Kalo ada anak disisi memang best, comformlah xbosan..Tapi apa boleh buat, baca kat SINI.

Nasiblah ada beli novel ni. bolehlah juga layan novel malam ni.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails