expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass>

Selasa, 31 Disember 2013

HIPOKRIT

Salam,,,

31.12.2013

Bye2 2013
Selamat datang 2014

Banyak manis
Banyak pahit
Banyak suka
Banyak duka.

Apa-apa pun kena la teruskan hidup.
Makin hari makin tua..Makin hari makin berkedut

Esok dah nak mula tahun baru..
Tapi aku masih nk hipokrit...
Xsuka la dengan sikap macam ni.
Rasa terseksa plak.

Kenapalah ada sikap macam ni
Itulah yang dinamakan manusia.
Bermacam-macam ragam
Bermacam perasaan.

P/S : Tengah tunggu nak cek stok taking 2013, 2 yang merapu x habis

Selasa, 17 Disember 2013

LUAHKAN JE

Salam..

Baru tahu..
Baru tahu..
Rambut sama hitam, hati lain-lain...

Baru tahu..
Memang aku xpuas hati..

Sekarang semua dah terbongkar
Sekarang sudah tahu siapa kau sebenarnya..
Dulu hanya dengan khabar angin saja.
Sekarang memang dah nyata dan terbukti dengan mata.

Tensionnya rasa hidup dengan orang yang macam ni.
Nak kena jaga hati dan perasaan diaorang saja.
Hati  kita sapa yang nak jaga.
xkan nak biarkan luka yang berpanjangan.

Sangat-sangat hipokrit..
Memang aku xboleh nak terima la semua ni..
Aku dah jadi janggal sangat-sangat dengan semua ni..
Aku dah jadi meluat sangat-sangat dengan apa yang berlaku.

Ok.
Aku jadikan ini sebagai ikhtibar.

P/S : Macam mana nak hadapi hari-hari esok selagi hati xpuas hati, nak cakap ke x?




Jumaat, 6 Disember 2013

AKU TAHU KAU MASIH MENGHARAP

Salam,

Aku tahu,
Aku tahu, kau masih mengharapkan si dia.
Dari air muka kau pun aku tahu, kau masih harapkan supaya semua ini hanya mimpi.

Kau kena terima ini bukannya mimpi..tapi realiti yang harus kau lalui walaupun ianya sangat pahit.
Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul.
Xadlah berat sangat pun...Perkara biasa je..Lumrah hidup orang bercinta



Khamis, 5 Disember 2013

REDHA KAH AKU

Salam..


Redhakah aku??
Aku masih lagi tidak boleh menerima akan berita itu.
Ianya seperti mimpi ngeri dalam hidup aku.
Ianya sangat menyakitkan hati aku.
Aku berpura-pura kuat dihadapan semua orang..
Hakikatnya, Allah sahaja tahu apa yang bermain dihati ku.

Ya Allah
Apa ini semua?
Hukum karma apa yang berlaku ke atas aku?
Aku tahu ujian ini sangat berat.
Aku akan berusaha untuk mengatasi ujianmu ini dengan tenang.

Sekarang..
Aku dah boleh tersenyum girang.
Aku mesti pandang kehadapan.
Ku xkan toleh lagi kebelakang untuk melihat mimpi2 ngeri itu.

Itu sudah takdir ku..
Aku kena terima.
Aku redha....

Dah lama xuplode gambar sendiri....


P/S : Cantik x Bedahhhhhhhhhh

Rabu, 4 Disember 2013

JIWA KACAU

Salam,

Entry asyik nak jiwang saja..
Korang layan kn aje...
Selagi masalah ni xselesai selagi 2 entry jiwang akan dipost kn...
Lantak kome la nak baca ke x.....

Rumit sangat-sangat
Nasib baik iman masih ada.
Fikiran masih waras, xadla berlakunya bunuh diri.
Hanya berserah kepada Allah.
Mungkin ini ujian darinya, 
Selagi kita bergelar hamba, kita xakan terlepas dari ujiannya.
Kita hanya merancang, Allah yang menentukannya.

Jangan sesekali nak salahkan takdir, 
Jangan mudah melatah atas ujian yang diberikan,
Muhasabah diri,
Mungkin Allah nak yang terbaik untuk diri kita di masa yang akan datang.
Supaya kita lebih tabah, lebih kuat, lebih berhati-hati,

Ayuh,
Kamu bangkitla,
Jangan nak seksakan diri lagi atas apa yang berlaku,
Kena redha, Biarkanlah dia pergi.

Kamu berhak bergembira,
Carila kebahagian kamu,
Lepaskan la dia, kalau itu jalan yang terbaik
Jangan kamu toleh lagi kebelakang, ianya akan menyakitkan kamu,

Kamu mesti kuat,
Allah, Keluarga dan kawan-kawan senantiasa ada untuk membantu kamu,


P/S : Jangan nak sentap ok

Selasa, 3 Disember 2013

ITULAH CINTA HAKIKI

Salam..

C.I.N.T.A
Cinta....
Xpernah nak faham apa itu cinta
Kadang-kadang boleh buat seseorang hilang waras dengan cinta.
Dengan cinta habis semua tergadai.
Dengan cinta iman jadi rapuh.
Dengan cinta manusia bermusuh-musuh.

Jangan nak salahkan takdir jika cinta kita xseindah cinta orang lain.
Jangan nak meratapi cinta yang sudah pergi.
Jangan nak membinasakan diri atas cinta yang xberkesudahan.

Cinta,
Kenapa kau datang dan pergi,
Kerana semuanya tidak kekal di dunia,

Cinta,
Kenapa ianya terlalu pahit untuk dilepaskan,
Kerana kita xpernah nak redha dengan apa yang berlaku,

Cinta,
Dimana cinta aku sekarang?
Cinta yang hakiki adalah cinta kepada ALLAH,
Ianya akan kekal selamanya.

Rabu, 27 November 2013

MAIN SOROK-SOROK

Salam,
Jangan ditanya kenapa lama sangat x mengupdate blog


Balik kampung minggu lepas budak kecik ajak main sorok-sorok disebalik langsir. Okla..layan kan aje..Rindu plak saat indah 2...Rasa nak main sorok2 lagi. So sweet.

Nila gayanya budak kecik 2 main sorok2
Muka saja yang disorokkannya disebalik langsir 2, badan n kaki semua keluar...lawak kot
Nasib budak2...kalo orang dewasa memang nak kena hempuk..hehehehehe


Ok..anak mama comel....mama dah jumpa kamu
Cakkkkkkk



Muka frust kejap sangat menyorok dah mama dia jumpa..huhuhuhu


Pas tu buat muka bajet paling comel la ni..dengan rambut serabai, mulut ala2 muncung ikan.....

P/S : Minggu ni kita ajak papa main sekali..huhuhuhu

Jumaat, 1 November 2013

MY PRINCESS BERGAUN PUTIH

Salam

Gambar ni gambar lama.
Tapi baru hari ni nak post dalam entry
Terasa sweet plak my princess pakai gaun putih macam ni..

Alahai anak mama
Dah besar pun anak dara mama ni...Sweet macam mama dia kan kan kan kan..





Amboi posing..kalah mama




Sengih ye dia...kalo tepuk tangan macam 2 la gayanye


awat plak y sedih ni...Rindukan mama ye..

P/S : Ada macam muka mama dia x?

Rabu, 30 Oktober 2013

CANTEK X MATA SAYA..COMEL X MATA SAYA....CANTEK X MATA KAMI..COMEL X MATA KAMI

Salam...

Penangan parody budak legoland..Makin famouse kot
Semua nak ikut parody dia...
Terbahak-bahak tengok youtube diaorang.
Korang boleh search sendiri kat youtube, malas la nak bagi link..


Cantek x mata saya..comel x mata saya...nak menggedik juga..Ada aku kisah korang nak kutuk apa..huhuhuhuhu..Edit je  ni.

Ni lagi satu aku nak tunjuk kat korang


Cantek x mata kami..Comel x mata kami


P/S :Hari ni saja nak menggedik upload gambar mata. Mesti ada yang meluat kan.

Selasa, 29 Oktober 2013

ME & DHIYA LAGI...KELETIHAN

Salam

Usang sangat-sangat.
Malas pun ia juga...
Perkataan ni memang dah sebati dalam jiwa......

Rindu sangat dengan budak kecik ni. Baru dua  hari xjumpa dah rindu sangat-sangat.




Memang letih kot sampai tertidor budak kecik ni. Sambil jalan boleh plak dia tido...huh
Nasib xmeragam bawa jalan-jalan.

P/S : at Bukit Merah je pun..mandi manda  & tengok binatang

Rabu, 23 Oktober 2013

GIVEAWAY JOM MENANG






KLIK
BANNER UNTUK JOIN



HADIAH:

i) 1 set perfume bernilai RM120.00

ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker

iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker

iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain



Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida




TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

WORDLESS WEDNESDAY~~~~BUKAN REVLON

Salam


P/S: Nak makan apa tengahari ni

Selasa, 17 September 2013

SEPETANG BERSAMA

Salam.....
Dah lama xbuat entri panjang-panjang.
xad apa nak dicerite pn..

Pasal si kecik ni je..
Bile bawa keluar jalan-jalan muka bukan main happy sangat-sangat..
Entri kali ni lebih banyak gambar ye


Bile sampai tempat playground bukan main gedik lagi dia...
Smpai xnak turun la..Bile diturunkan mengamuk..huh
xsenang duduk dibuatnye....kejap berdiri..kejap berduduk..kejap digoyang-goyangkannye benda alah 2..huh..sabar jela.


Mama & papa dia pun ikut sama...heheheheheh


Ikut sekali main ngan anak..Nasib baik xkena halau...heheheheh


P/S : kena cari baju batik untuk dinner...huh

Khamis, 5 September 2013

Spontaneous Thursday : Nak Sembunyikan Ke

Salam


"Sembunyikanlah kebaikan kamu sebagaimana kamu menyembunyikan kejahatan kamu"

Selasa, 27 Ogos 2013

'REALITI MANUSIA PANDANG PADA LUARAN'

Salam

"Kenapa isteri kau pendek, gemuk, hitam, kulit dia ada parut pulak tu? Macam mana kau boleh terpikat kat dia?"

"Aku kenal dia dah lama. Kau baru je jumpa dia, sebab tu kau tak terpikat dekat dia. Apa yg penting sekarang aku yg nikah dgn dia dan paling penting susah utk aku jumpa perempuan macam dia."

"Maksud kau? "

"Dia jaga aurat dia, maruah dia terpelihara. dia mampu jaga maruah aku dan dia berpegang teguh dgn agama dan paling penting dia mampu melahirkan zuriat untuk aku hantar anak2 lelaki aku berjuang fi sabilillah.!!"

"Kagum la aku dgn kau sbb tak pandang pd kecantikan."

(senyum) "Bukan aku tak pandang pd kecantikan, sebab aku pandang 'kecantikan' lah aku pilih isteri aku untuk dinikahi. Cantik itu di sini, syeikh." (tangan tunjuk di dada, yakni hati)
 p/s :  Kalaula semua lelaki macam ni...mesti ramai wanita y terpelihara kan...

Khamis, 22 Ogos 2013

SANGAT-SANGAT OWESOME BAJU NI...

Salam....
Hi u all semua..


Sangat owesome baju ni..Baby Mop.. 2 dalam 1 kan dah jimat...
Rasa-rasa sesuai x untuk my daughter yang sedang merangkak 2.
Yela..budak kecik 2 suke sangat tawaf rumah banyak-banyak kali kalau tiada pengawasan y ketat.
Benda-benda alah yang dia jumpa mesti masuk ke dalam mulut.

P/S : Siapa la yang mereka baju yang mcm ni ek...xsanggup rasanye nk bagi anak pakai...Xpelah mama sanggup mop banyak banyak kali..

Isnin, 19 Ogos 2013

I LOVE U...BOLEH JAUH SIKIT X..

Salam,,
Lama tak update blog


Ada nampak x apa yan ditulis kat belakang lori 2...
Tabik spring la kat lori ni...bagi peringatan kat semua orang yang duk kat belakang dia..

Nak dijadikan cerita...
Pagi tadi masa kat traffc light ada sebuah lori gila yang rabun kot...
Kat laluan aku masih hijau lagi. so dengan automatiknye laluan lori 2 merah lah kan...Tapi dengan selamba badaknye dia pecut laju. aku yang gune kereta kecik ni sempat la belok ke kanan nk elak lori besar gedabak 2...memang betul2 sakit hati.. sipi2 je lagi..Kire nasib aku la pagi tadi 2..

Ramai orang dekat traffic light 2 menjerit-jerit masa aku nak lalu. kalo aku lambat belok ke kanan tadi memang ajal aku la kot..Ya Allah syukur alhamdulillah.aku xad apa2..

P/S : Lupe plak nak ambik no plate lori 2..kalo jumpa lg sekali..boleh bg pancit taya dia

Rabu, 31 Julai 2013

INILAH KEBENARANNYA

Salam


Dulu kita tak faham kenapa Saddam Hussain banyak bunuh rakyat Iraq. Kenapa Saddam Hussain sembelih ribuan rakyatnya sendiri. Rupanya kerana mereka adalah syiah. Kita salah faham kepada Saddam kerana media putar belit dek telunjuk yahudi israel dan amerika. Masa tu kita hanya ada TV dan surat khabar sebagai agent berita. Zaman tu myspace/friendster yg poyo, fesbuk tak popular lagi.

Saddam sudah tahu akan bahayanya syiah ini. Beliau sudah nampak ancamannya, maka beliau ambil tindakan menghapuskan etnik syiah yang makin ramai yg imigrasi dari Iran. Bertepatan dengan hadis nabi yang diriwayatkan dari Saidina Ali, nabi kata kalau jumpa golongan Rafidhah ini, maka bunuhlah mereka. Jadi nabi pesan suruh bunuh sebab nabi tahu mereka akan bawa kerosakan. Akhirnya terbukti sekarang kebangsatan syiah di Syria, Lubnan dan Iraq.

Iraq diperangi kerana Saddam "diktator yg zalim", siapa yang report begitu pada PBB? Iran. Siapa yg bagi lapangan terbang digunakan tentera amerika? Iran. Siapa yang bagi ruang lautnya dan pelabuhannya digunakan amerika? Iran. Sekarang anda baru tahu dan baru sedar, bukan?

Ketahuilah beberapa ulama ASWJ di tanah arab mengisytiharkan Saddam mati dalam husnul khatimah.

P/S : Renung-renungkanlah..sila la share

RASANYA MEMANG TAK TERCAPAI...YA ALLAH

Salam.

Disaat saat akhir ramadhan..
Target nak khatam al-quran sepanjang ramadhan ni memang rasanye xtercapai.
Banyak lagi kut yang nak kena baca.
Ramadhan pun dah tinggal beberapa hari je lagi.
Kesibukkan yang melanda diri memang xboleh nak dielakkan.

Apa-apa pun..
SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDIL FITRI
MAAF ZAHIR & BATIN

P/S : Xsabar nak balik kg....

Isnin, 29 Julai 2013

MENGUJI MADU ASLI ATAU PALSU....

Salam.
Korang boleh try tip ni..


P/S: Selamat Mencuba

Selasa, 23 Julai 2013

DAH NAK RAYA--PERHATIKAN SUAMI ANDA

Salam,
Sekarang kalau dah nak membeli belah untuk raya ok dah ni...
Tambah pulak esok dapat bonus..
Macam-macam nak beli ni..


Perhatikan suami anda masing-masing dalam pemakaian sampin untuk raya ni..huhuhuhuhu

P/S : Xkisahlah husband nak pakai sampin lagu mana pun..xsalah kut dalam hukum islam

Jumaat, 12 Julai 2013

AKU YANG DULU BUKAN SEKARANG

Salam
3 Ramadhan sudah...
Sekejap je rasa...

AKU YANG DULU BUKAN LAH YANG SEKARANG,
DULU KU DITENDANG, SEKARANG KU DISAYANG,

Cari kat youtube kalau nak tau lagu ni..
Seorang budak yang bernama TEGAR adalah peminta sedekah di Indonesia telah menjadi artis.
Dah terkenal sekarang budak 2..
Aku pun duk layan je lagu dia walaupun slang indon 2 pekat sikit.

Rasa geram xsudah bila tengok gambar ni..

Baby bukan binantang nak buat macam ni
Dari apa yang aku baca kat FB tadi ibu baby ni tikam guna gunting gara-gara baby ni gigit susu ibunya semasa mnyusu badan.
Sakitnya hati..Ibu apa macam 2...GILA rasanya...

P/S : Dapat berbuka di kg hari ni..Semoga baby 2 cepat sembuh

Khamis, 11 Julai 2013

GAMBAR DALAM GAMBAR DALAM GAMBAR????

Salam

Cer korang tengok n fikir-fikir kanlah


Photoshop..
Apa-apa pun boleh

P/S : Xkuasa nak memikirkannya..

Rabu, 10 Julai 2013

CANTIK SANGAT

Salam,
Selamat berpuasa.
Apa macam first day bangun sahur dan berpuasa.?
Budak2 mesti excaited kan. Tambah2 tengok gelagat diaorang bangun pagi nak sahur...Macam2 ragam..memang kelakar..

Alahai..terasa sedih sangat..
Sebabnya orang lain semua bersahur dengan family masing2
Aku..
sorang2 ajelah..Pagi tadi sahur dengan air masak je..Sedih sangat
Masuk office buka Fb, tengok wall penuh dengan status sahur diaorang..Lagi la tambah sedih.
Macam mana lah gelagat si kecik masa sahur kan..
Time nak buka karang..macam manalah agaknya ye...

Subhanallah..
Sangat cantik...
Istana Ais di Silverthone
Nak tengok banyak lagi tempat2 cantik tengok kat SINI.
Serius..memang sangat cantik.

Aku duk terpikir macam mana la rupanya Istana Nabi Sulaiman. Nak sangat pergi tengok istana 2, sampaikan Puteri Balqis pun kagum, ingatkannya air laut, tapi kaca..

P/S : Nak berbuka apa ek hari ni? Nak pergi Bazaar mesti ramai giler..

Selasa, 9 Julai 2013

OMG..AKU TAK ADA IC

Salam..

Aku xad ic...
Ic aku tertinggal kat kampung....
Macam mana boleh tertinggal...
Sebab aku ni memang pelupa...
Semua benda nak orang lain yang tolong ingatkan....


Tengok gambar budak kecik ni hilang rasa stress.

P/S : Selamat berpuasa, taget nak khatam al-quran untuk ramadhan tahun ni.....

Rabu, 3 Julai 2013

"SEGMEN MENANG HANDPHONE"

Salam

 Jom join..
Xjoin rugi



Aku nak tag

P/S : kayo penganjur ni

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

Salam



Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz
 
P/S : Apa tunggu lagi join la

HABIS IDEA KOT...

Salam...

Masuk office terus nak taip minit, bukan main rajin lagi.
Nak pulun bagi habis kononnya.
Pastu bos bagitahu dia nak keluar melawat gerai dan ladang yang berhampiran.
Bilik dia gelap dan dia angkut semua beg dia..maybe dah xmasuk petang ni...huhuhuhu
So...mood nak menaip minit terus down..hahahahahahaha
Gelak besar....

Tapi..
Langsung xad idea nak buat entri apa hari ni..
Mood rajin dah suam-suam kuku.

Nah cer korang masuk kat blog ni tengok gambar motor Harley Davidson yang antik2. Aku pun xpernah tengok semuanya unik sangat.

P/S : korang pernah xnaik motor harley davidson?..kalo pernah naik, nak tanyelah kat mana breaknya?


Selasa, 2 Julai 2013

TAK SEMPAT NAK POSING

Salam

Alahai...
Nak taip minit mesyuarat, sangat-sangat la malas.
Esok la pulun bagi habis.
Meh tengok gambar ni dulu....


Comel..
tapi sekali ngap..grrrrr
baru ko tahu
macam baby je aku tengok duk buat macam 2.


Jumaat, 28 Jun 2013

SEMUA SALAH~~~

Salam...
Hari Jumaat horeyyyyyyyyy....

Gemuk salah,
kurus salah,
huduh salah,
cantik salah.
Cakap english salah,
tak pandai cakap english salah.

mentaliti manusia zaman sekarang. ~(-_-~)
ape lagi yg salah ? ._.

 

P/S : Ada aku kisahhhh....

Khamis, 27 Jun 2013

PERABIS DUIT

Salam..
Musim jerebula kan.
Alhamdulillah, akhirnya hujan juga. Xpayahlah nak pakai topeng bagai, macam lagi sesak nafas je pakai topeng.


Barang-barang untuk ditempek dari hujung rambut hingga ke hujung kaki semuanya nak habis. Huh, nak p beli sekaligus makan ratus jugak la. So beli dulu barang yang betul-betul nak habis.

P/S : Ada barang y lupe nak beli. Dah sampai rumah baru teringat nak beli, Nak patah balik dah malas. Huh!

Rabu, 26 Jun 2013

EN. SAYANG XBERAPA NAK SAYANG MASUK HOSPITAL

Salam..

Sangat stress.
Bulan ni bulan yang memerlukan wang yang banyak untuk membayar kos perubatan En. sayang..
En. sayang masih dalam rawatan.

Pasangan En. Sayang pun tempias sama jatuh sakit. tapi xadalah kronik sangat. Hanya diberi rawatan biasa-biasa sahaja. Xsampai masuk wad pun. tapi melayang juga la dalam RM 300 walaupun diberi rawatan biasa.

En. Sayang Xberapa nak sayang

Pasangan En. sayang xad gambarnya.
Inilah risikonya kalau ambil kereta second hand, xtahu asal-usulnya
Karang, kan dah kena

En. sayang keluar melayanglah 5k
Nasib-nasib

P/S : Mod nak pitam

Jumaat, 21 Jun 2013

I THINK PEMILIK NI RABUN..

Salam

Ambik kau....
Kalo xnampak juga, xtau la nak cakap, melainkan orang buta yang xnampak.


BALIK RAYA~~~~RUMAH MAK OR MAK MERTUA

Salam

Puasa pun belum lagi,
Tapi dah sibuk nak fikir persiapan raya.

Tapi karang kalau dah dekat nak menjelang raya.
Mesti sibuk berbalah antara suami isteri nak balik raya dimana?
Rumah mak or mak mertua.??????
Macam-macam ragam, macam-macam cerita timbul.

Tapi aku beruntung sikit...
Sebabnya rumah mak n mak mertua aku dalam satu daerah je..
xadlah nak berebut-rebut nak balik raya.
Pagi rumah mak mertua, lepas bersalam-salam bagai pergi rumah mak aku plak..

P/S : Korang dah tempah ke baju raya???? Tahun ni purple...

Khamis, 20 Jun 2013

WAH WAH..BESAQNYA TEDDY DIA

Salam..


Nak letak tang mana kalo dah sampai rumah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails