Pengikut

Isnin, 31 Oktober 2011

Contest Gambar Cool


Salam,
Setelah di godek-godek ini la gambar yang paling cool, duduk tersimpuh ala-ala perempuan melayu terakhir. Aku bersama dengan kawan-kawan sekolah


P/S: Semoga berjaya


Jumaat, 28 Oktober 2011

ALAMAK..KEBANYAKKAN BARANG2 NI AKU ADA GUNALAH....

BABI SUDAH JELAS HARAMNYA PERHATIAN KEPADA SEMUA UMAT ISLAM RISALAH INI DIEDARKAN OLEH DR. RASHEED MOS,UNIVERSITI MALAYA KL, PERSATUAN PENGGUNA MALAYSIA , MAJLIS AGAMA ISLAM MALAYSIA & JABATAN KASTAM MALAYSIA. KAJIAN TELAH DIBUAT OLEH MAHASISWA UTM, UUM, USM, UM, UKM, & CAP.
SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI LEMAK BABI
> 1. Minyak Masak LAM SOON ( Cap Helang & Buruh )
> 2. Ubat Pearl Cream Arche ( Thailand )
> 3. Ajinomoto ( Thailand )
> 4. Ais Krim Harga RM1.00 ke atas
> 5. Semua tauhu buatan Orang Cina
> 6. Sabun LUX & Lotion Badan Buatan Malaysia , USA , & Thailand
> 7. Sabun FAB berbuku
> 8. Lobak Jeruk
> 9. Mee & Kueteow basah ( buatan Cina)
> 10. Krim Muka Hazeline Snow
SENARAI BARANG YG MENGANDUNGI ( KULIT BABI, URI & BINATANG YANG TIDAK HALAL)
> 1. Semua Jenis Serbuk Mee Segera Terutama Maggi
> 2. Pucuk , Kulit Popia, Fish Cake & Bebola Ika n buatan Orang Cina
> 3.. Daging Burger Import
> 4.. Sardin, Kari Ayam dlm tin & Yong Taufu buatan Orang Cina
> 5. Kasut Bola Jenis ' Gold Cup'
> 6. Berus Gigi Jenis ' Reach'
> 7. Mee Kering ( sanggol ) 15.Mee Rebus Tulang&Kiub Perasa Ayam
> 8. Semua sabun mandi yang diimport
> 9. Ajinomoto kecuali keluaran Kilang Lot 5710 Jalan Kuchai Lama KL
> 10. Semua jenis shampoo kecuali keluaran Orang Islam
> 11. Have Pearl Cream
> 12. Ramuan Kentucky Fried Chicken & Mc Donald
> 13. Ubat Kurap buatan Org Cina
> 14.. Beehon Segera Siam
> 16. Sabun Mandi Yang Berminyak
SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI GELATIN ( LEMAK BABI DAN BINATANG TIDAK HALAL )
> 1. Bosset Wine Gum
> 2. Dairy Milk Coklat
> 3. Coklat Cadbury/ Chewing Gum
> 4. Sugus Strawberry
> 5. Passer Doily Mixture
> 6. Trebo Mint Chewing Gum/ Peppermint
> 7. Scothes Vikmin
> 8. Share Extra Atrenght
> 9. Black Current Jelly
> 10. Royal Gulaman & Decart Oranges
> 11. Valvis Gelatin
> 12. Sarung Kapsul Ubat
> 13. Ais Krim dalam bekas plastik
> 14. Gula-gula Fruities
> 15 Cake Mets Vilber Punch
> 16 Coklat Cake
> 17 Tepung Kastard Lady's Choice
> 18 Semua jenis Jelly
> 19 Semua jenis gincu bibir
> 20 Keseluruhan Jenis Sheisedo
> 21 Lady's Choice Jelly
SENARAI BARANG YANG MENGANDUNGI ALKOHOL UNSUR-UNSURNYA
> 1 BARANGAN AVON KESELURUHANNYA
> 2 PEWANGI KETIAK TERUTAMA JENAMA VITALIS & CONCORD
> 3 MINYAK RAMBUT BRYLCREAM ( HIJAU )
> 4 RACUN SERANGGA JENIS SPRAY SEPERTI SHELTOX, BAYGON & MORTIN
> 5 SELURUH UBAT BATUK JENIS SIRAP
> 6 KESELURUHAN BALL PEN DAKWAT KERING
> 7 TONIK BAYI GRAPE WATER, TONIK WATERBERRY COMPOUND

Khamis, 27 Oktober 2011

Segmen jom cite gambar paling kelakar!

Salam,
Jom join segmen ni....

Bagi korang memang xkelakar tengok gambar ni, tapi bg aku sangat kelakar dan sengal betul...
Ish2.....Tengok ajelah tudung yang aku pakai, xkena langsung ngan kain yang warna pink + maron...
Macam mana lah aku boleh posing2 lg kat pokok2 yang menghijau dekat situ, haiya..nak je aku tenyeh2 kepala aku ni...huhuhuhuhuhu

Nak join TEKAN SINI

Jumaat, 21 Oktober 2011

Blogger! Jom Kenal


Nama saya Normala Binti Mat Sani a.k.a mala 
Status sudah berkahwin dengan jejaka bernama Muhammad Firdaus Bin Ahmad Tarmizi
Umur 24 tahun
Asal Bagan Serai, Perak
Saya pandai cakap banjar, ada sapa2 pandai bersurah banjar x?
Sekarang bekerja di FAMA Tapah sebagai Pembantu Tadbir a.k.a kerani

Blog Miss Mala Norfiqz ni dah macam blog rojak, macam-macam jenis cerita ada, dah xtau nak katogerikan blog apa dah. Dulu asalnya nak buat blog perihal peribadi je, tapi sekrang dah tersasar.

P/S ; Selamat Berkenalan

Khamis, 20 Oktober 2011

HASRULHASSAN.COM - Inilah Blog Saya

 
Salam
Terima kasih kepada Hasrulhassan.com kerana sudi anjurkan segmen ringkas macam ni...

Kewujudan blog Miss Mala Norfiqz ni pada tahun 2010.. Sebelum 2 memang suka sangat tengok blog orang lain. Nak buat blog sendiri memang xreti. Suke sangat tengok layout blog orang lain yang pelbagai bentuk dan warna..

Atas dorongan dari oficemate iaitu Keluarga Mifzal Arsyad  maka wujudla blog Miss Mala Norfiqz (gabungan nama mala dan my husband). Dulu semangat nak berblog 2 memang kurang walaupun dah ada blog sendiri. Tapi sekarang agak bersemangat nak berblog dengan membuat pelbagai entri untuk kepuasan hati sendiri asalkan xmnyinggung perasaan  blogger lain. Selain itu juga, dapat banyak pengkongsian ilmu dan pendapat dari blogger lain.

P/S; Jom la join segmen ni...

Rabu, 19 Oktober 2011

MAZHAB KRISTIAN YANG MIRIP ISLAM


Bahaya mazhab Kristian yg 'mirip' Islam - gambar Sebuah sektsa dalam agama Kristian, cara peribadatannya hampir sama dengan Islam. Sukar membezakan kristian gaya baru? Saat Maghrib telah tiba.. Belasan orang di Hotel Sahid Surabaya itu bergegas sholat. Semuanya berkopiah dan dipimpin seorang imam. Jangan keliru,mereka bukan kaum Muslimin yang sedang menunaikan kewajiban sholat Mahgrib. Merek...a adalah jamaah Kristian Ortodok kristian ortodok, sebuah sektsa dalam agama Kristian. Boleh jadi, orang awam akan terkeliru sebab , sektsa ini memang sangat mirip Islam.Bukan saja asalnya serumpun,Timur Tengah, tapi juga ritual dan tatacara peribadatannya nyaris sama.Tengoklah saat mereka sholat.. Selain berkopiah dan dipimpin seorang imam,bila berjamaah,juga memakai bahasa Arab. Rukun sholatnya pun hampir sama. Ada ruku' dan sujud.. Bezanya,bila kaum Muslimin diwajibkan sholat 5 kali sehari,penganut Kristian ortodok lebih banyak lagi, 7 kali sehari setiap 3 jam; masing-masing dua rakaat. Mereka menyebutnya:sa'atul awwal (fajar/shubuh), sa'atuts tsalis(dhuha), sa'atus sadis (dhuhur), sa'atut tis'ah (ashar), sa'atul ghurub (maghrib), sa'atun naum (Isya'), dan sa'atul layl (tengah malam). Hal yang sama juga pada amalan puasa. Puasa wajib bagi orang Islam dilakukan selama sebulan dalam setahun, dikenal dengan shaumu ramadhan. Sedang pada Kristian ortodok disebut shaumil kabir (puasa 40hari berturut-turut) yang dilakukan sekitar bulan April. Jika dalam Islam ada puasa sunah Isnin - Kamis, pada kristian ortodok dilakukan pada Rabu dan Juma'at, dalam rangka mengenang kesengsaraan Kristus. Selain sholat dan puasa, jamaah Kristian ortodok juga mengenal zakat. Zakat, dalam ajaran Kristian ortodok, adalah satu persepuluh dari pendapatan Gambar2 ajaran kristian ortodok yg mungkin anda keliru.... jadi berhati2laaaa kita tentang ajaran kristian ortodok... hebah kan laaa pada kawan2 kiter...Yang pasti........... ini bukan ayat al-Quran..... Semoga kita semua berhati2..... jangan sampai terbeli.....dan digantung di rumah kita.Sebarkanlah supaya semua teman2 kita maklum. Tolong Baca.Jangan biarkan kita di perbodohkan oleh org2 KAFIR.............. Perhatian Kalu ternampak penghujungnya ditulis Surah Injilu Matay terus reject Assalammualaikum Al Muslimin dan sahabat-sahabat semua.... Sila baca dan edarkan kepada sesiapa ...Jangan jadikan ia sebagai hal remeh-temeh anggaplah satu yang penting kerana kita telah mengetahui akan pekara ini... Itulah agenda Kristian, maka berhati-hatilah..... Jangan terpedaya pada rupanya sahaja tetapi tengok dan selidikilah isinya juga... tengok keseluruhan. Memang ianya nampak cantik sekiranya dibuat untuk menghiasi dinding rumah, Hhmm.... sekali pandang macam ayat/kalimah Al-Quran........sebenar ayat Bible.

1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!

 
Salam....
Jom join beramai-ramai......

P/S : mod nak menaip makin berkurangan

Selasa, 18 Oktober 2011

POST MY REVIEW, DEAR KHUMAERA


Salam,

Nama Blog : Miss Mala Norfiqz
Pemilik : Normala Binti  Mat Sani

Blog ni berkisarkan banyak isu, xkisahla isu apa-apa pun yang menarik hati untuk dibuat entry, Selain itu, kisah kehidupan sehari-harian, keluarga, informasi dan banyak lagi la....

Ni la orang empunya pemilik blog

P/S : Selamat Berkenalan


How To Fix “Error code: ssl_error_ssl_disabled”

Salam,
Pernah x komputer korang jadi macam ni kalo nak buka internet terutamaya yang menggunakan Mozila Firefox?
Dah 2 minggu perkara ni jadi kat komputer aku..xtahu nak buat macam mana...So aku search la kat internet mengenai perkara ni dan terjumpa kat satu blog ni iaitu How To Fix " Error Code : ssl_error_ssl_disabled"..

So, aku ikuti la langkah-langkah yang telah diberikan...So , aku pun berjaya melakukannya...
Happy-happy..lalalalalalala

Rabu, 5 Oktober 2011

JIKA ISTERI MENANGIS DIHADAPAN MU....


“hargai lah ia sblm terlewat…”

Jika seorang isteri menangis dihadapanmu,
itu bererti dia tidak dapat menahannya lagi…

Jika kau memegang tangannya saat dia menangis, dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu..

Jika kau membiarkannya pergi, dia tidak akan kembali menjadi dirinya yang dulu, selamanya!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, kacuali didepan orang yang sangat dia sayangi, dia akan menjadi lemah!

Seorang isteri tidak akan menangis dengan mudah, hanya jika dia sangat menyayangimu.

Dia akan menurunkan rasa EGOnya.

Wahai suami2,

jika seorang istri pernah menangis karenamu, tolong pegang tangannya dengan penuh pengertian.

Kerana dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu disaat kau terpuruk terlalu dalam …

Wahai suami2, jika seorang isteri menangis keranamu, tolong jangan menyia-nyiakannya. Mungkin, kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis didepanmu, saat dia menangis keranamu. Lihatlah jauh kedalam matanya. Dapatkah kau lihat dan kau rasakan SAKIT yang dirasakannya keranamu ?

Apakah keistimewaan perempuan ini ? ”

Dibalik KELEMBUTANYA dia memiliki kekuatan yang begitu dahsyat..

TUTUR katanya merupakan KEBENARAN..

SENYUMAN’nya adalah SEMANGAT bagi orang yang dicintainya. .

PELUKAN & CIUMAN’nya bisa memberi KEHANGATAN bagi anak2nya..

Dia TERSENYUM bila melihat temannya tertawa..

Dia TERHARU & Dia MENANGIS bila melihat KESENGSARAAN pd org2 yg dikasihinya. ..

Dia mampu TERSENYUM dibalik KESEDIHAN’nya. .

Dia sangat GEMBIRA melihat KELAHIRAN..

Dia begitu sedih melihat KEMATIAN..

TITISAN air matanya bisa membawa PERDAMAIAN.

Tapi dia sering dilupakan oleh SUAMI...
Bahawa “Betapa BERHARGAnya dia”…


P/S: Terbaca di wall FB my husband.. So harap harap dia dah baca.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails