Pengikut

Khamis, 11 November 2010

Awk, sy syg awk...

Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum wbt..

Awk, awk chat tak?

Dah lama sy tak tanya khabar awk, kn?

Awk tak ok kn? kn?

Kenapa muka awk sedih?

Kenapa awk muram je?

Sy tau.. awk rase lemah sebab awk tgh facing problem yg awk rase awk tak mampu kn?

Awk, awk perlu kuat.. Itu semua cubaan dan ujian yang Allah kasi kat awk..

Awk perlu rase beruntung sebab Allah sayang awk.. Dia kasi musibah ke ujian ke sebab Dia nak tengok sabar awak level berapa? kasih sayang awak pada Dia sebesar mana? Rasa syukur awak ke atas Dia banyak mana?

Awk..

Bukan senang tau awk jadi insan terpilih? Yang Allah pilih utk tempuh ujian sedemikian rupa.

Allah pilih awak sebab awk mampu. Mampu dan kuat untuk hadapi ujian itu.

Sy tau awk kadang-kadang lelah dan mempersoalkan y? limaza? kenapa?

Tapi awk sedar tak, awk sedar tak awk?

Bila awk mempersoalkan sedemikian seolah-olah awk tak redho?

Awk nak ke jd hamba Allah yg mcm tu?

Awk..sy sayang awk.. Allah lagi sayang awk..

Bangunlah.. kuatkan hati..kuatkan diri.. awk mampu..

Ujian dulu pun awk boleh tempuhkn? Ujian ni pun awk boleh..

Yakin pada Allah.. Allah ada habuan utk hambaNya yg bersabar..

Hikmahnya akan manis awk.. Lebih manis dari gula kapas pink yg awk suke kt Giant tu..

Awk janganlah bersedih.. Gembiralah dengan ujian ini.. Allah akan ambil sesuatu dari awk..dan Dia akan gantikan dengan yg lain. Percayalah..

Awk..

Sy tak suke awk sedih-sedih.. Sy tetap merasa bahang kesedihan awk..

Jom.. kita mengadap Allah.. ikhlaskan diri..mohon petunjuk..

Allah akan kasi..jangan risau.. Allah Maha Penyayang dan rindukan akan suara-suara hambaNya.. Awk tau kan maksudnya?

Ye, Allah suka bila hamba-hambaNya meminta-minta padaNya.. mengharap padaNya..memohon sesuatu dariNya..

Tapikan awk.. jgnlah bila kita merasa susah baru terfikir untuk berteleku memohon padaNya..

Kita perlu ingat, masa gembira dan bersedih kita perlu berpaksikan pada Allah. Sentiasalah bersyukur dan berterima kasih pada Allah tak kiralah Dia kasi kita musibah atau khabar gembira. Hidupkanlah hidup awk hanya untuk Allah..

Awk... sy syg awk Lillah.. Tiada perhubungan yang manis melainkan kerana Allah..

Wallahua'lam..

=Mood= amat tenang, alhamdulillah.. Thanks Allah for da gift of Iman! Indahnya kasih sayang Allah :')

Wassalam ^^

-FBK-



0 ulasan:

Catat Ulasan

THANKS FOR COMMENT...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails